Go to section: History
22 november 2014, 11:19 History views 16214
22 november 2014, 11:19 History views 16214

Arheologii au găsit sulița care a apărut înaintea omului


Foto: mignews.com

În Etiopia, arheologii americani au descoperit o suliță, a cărei vîrsta este de aproximativ 280 de mii de ani. În prezent este cel mai vechi obiect confecționat de oameni, care a fost găsit pînă acum, potrivit TSN.

Anterior, cel mai vechi artefact era considerat un cuțit, care avea o vechime de circa 85 000 de ani. Sulița este confecționată din obsidian - rocă vulcanică sticloasă, formată, cel mai probabil, ca urmare a activității vulcanice.

Oamenii de știință spun ca descoperirea ar putea însemna că Homo sapiens este mult mai în vîrstă decît se credea anterior.

Cu toate acestea, cercetătorii nu exclud posibilitatea că sulița ar putea  fi confecționată de reprezentanții unei alte specii - oamenii de Heidelberg,  care au populat planeta mult mai devreme decît Homo sapiens. Anume această specie dispărută este considerată a fi strămoșii neandertalienilor și Homo sapiens.

"Cel mai interesant este faptul că instrumentul uman a fost creat mult timp înainte de apariția Homo sapiens. Aceasta înseamnă fie că omenirea este mult mai în vîrstă decît se credea, sau că am preluat tehnologiile primitive de la alte specii mai vechi", - spun oamenii de știință .

Source: www.mignews.com

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.