Go to section: Culture
30 june 2017, 16:00 Culture views 2891
Moldovenii au participat la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei (Foto)
30 june 2017, 16:00 Culture views 2891

Moldovenii au participat la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei (Foto)

Recent, la Kiev și Bucea s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Operă «O-FEST», considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei. Ediția curentă a Festivalului a fost organizată de către Ministerul Culturii al Ucrainei și Teatrul Național de Operetă din Kiev.

Programul evenimentului a cuprins spectacole de o înaltă ținută artistică, cu participarea interpreților și dirijorilor teatrelor muzicale din Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Canada, China, Lituania, Germania, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

În cadrul actualei ediții jubiliare a Festivalului a evoluat solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", Lilia Șolomei, cu piesele "Valsul" de compozitorul Ghorghe Mustea și "Con te partiro" de Francesco Sartori, care au pus în valoare expresivitatea vocală și artistică a interpretei.

Interpreții Republicii Moldova participă pentru al treilea an consecutiv la edițiile Festivalului de Operă «O-FEST», prezentînd cu brio şcoala naţională de canto.

Source: ucraina.mfa.md

Keywords:

Ucraina , Festival , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.