Go to section: Cuisine
23 august 2023, 13:05 Cuisine views 12539
REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
23 august 2023, 13:05 Cuisine views 12539

REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină

Mod de preparare:

Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.

Ingrediente:

•    1 kg fileu de viţel,
•    2 vinete,
•    3 fire ţelină,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar ulei,
•    ½ l bulion,
•    2 căţei de usturoi,
•    2 linguri coniac,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.

 

Keywords:

alimentatie , bucataria , reteta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.