Go to section: Cuisine
20 september 2023, 13:05 Cuisine views 20608
REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci
20 september 2023, 13:05 Cuisine views 20608

REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci

Mod de preparare:

Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 roşii,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar de brînză mărunţită,
  • 1 ou,
  • 2 cepe,
  • 3-4 ciuperci,
  • 2 linguri de smîntînă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.