|
REȚETA ZILEI: Carne de porc cu morcov şi pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, grăsimea în plus, lăsaţi un strat de numai 0,5 cm. Usturoiul şi foile de dafin se mărunţesc, carnea se unge cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin şi usturoi. Legumele spălate şi curăţate se taie pai, se trec prin sare măruntă. Cu ajutorul cuţitului cu lama subţire sau cu acul de bucătărie faceţi incizii şi înfigeți legumele. Lăsaţi să se marineze 12-24 de ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea), într-un vas emailat. Semifabricatul marinat se pune într-o tavă unsă cu ulei vegetal, pe carne se pun bucăţele de unt se acoperă cu o frunză de varză (în varianta modernă – cu folie de aluminiu) şi a se coace la cuptor la temperatura de 190-200 grade timp de 45 minute.
Carnea este gata, atunci cînd dacă o înfigeţi din ea curge un suc incolor.
Ingrediente:
• 1 kg de carne de porc de la piept fără os,
• 2 linguri de unt,
• 3-4 căţei de usturoi,
• 0,5 linguriţă de paprica,
• 1 morcov,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 2-3 foi de dafin,
• sare,
• piper negru măcinat.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 619 locuitori
Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.
Comments
(0)