Go to section: Holidays and customs
31 may 2016, 15:00 Holidays and customs views 8411
Zi liberă pentru bugetari de 1 iunie. Cînd va fi recuperată (DOC)
31 may 2016, 15:00 Holidays and customs views 8411

Zi liberă pentru bugetari de 1 iunie. Cînd va fi recuperată (DOC)

Ziua Ocrotirii Copilului, marcată mîine, 1 iunie, a fost declarată zi liberă pentru bugetari. Hotărîrea a fost adoptată la ședința de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Decizia executivului mai prevede că ziua de mîine urmează a fi recuperată de angajații sectorului bugetar pe 25 iunie curent. Hotărîrea a fost încă criticată de președintele Confederației Naționale a Patronatului, Leonid Cerescu.

„Această hotărîre a fost adoptată fără respectarea procedurilor, nici consultare, nici avizare nu a fost, absolut nimic. În această zi doar părinții trebuie să aibă timp suficient ca să petreacă cu copiii lor, dar nu întreaga societate. Noi nu susținem acest proiect", a declarat Leonid Cerescu

„Vom avea o consultare mai largă să vedem cîte zile libere pe an avem. Din punctul meu de vedere sînt prea multe, dar astăzi sîntem puși într-o situație mai deosebită, întrucît Legislativul a adoptat deja o decizie în acest sens", a menționat la rîndul său Pavel Filip.

Săptămîna trecută, la propunerea deputatei PL Alina Zotea, Parlamentul a adoptat o hotărîre privind declararea zilei de 1 iunie drept zi liberă.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.