Go to section: Holidays and customs
09 july 2018, 11:15 Holidays and customs views 15629
În ce perioadă se va desfăşura Ziua Națională a Vinului în acest an
09 july 2018, 11:15 Holidays and customs views 15629

În ce perioadă se va desfăşura Ziua Națională a Vinului în acest an

Cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în acest an, pe 6 și 7 octombrie, informează Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone: Zona meșterilor populari, Curtea Țărănească, precum și o zonă de pictură. Vor fi improvizate trei sate moldovenești și va fi creat un „drum al vinului". De asemenea, a fost extinsă de trei ori zona sanitară pentru participanți și vizitatori.

Potrivit ministrului Liviu Volconovici, este important ca oaspeților sărbătorii să li se ofere oportunitatea de a cunoaște vinul de calitate, într-o atmosferă pe măsura așteptărilor lor.

Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului a remarcat că în cadrul sărbătorii se vor pune în valoare vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată. La eveniment vor participa cu circa 20 de producători mai mult decît în ediția de anul trecut.

De asemenea, spotul video cu referire la Ziua Națională a Vinului va fi difuzat atît în Moldova, cît și în Romînia, Polonia și China, pentru a promova vinăriile din regiunile cu indicație geografică protejată și a spori numărul de turiști.

Source: ipn.md

Keywords:

vin , Ziua vinului

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.