Go to section: Nature and tourism
29 december 2014, 14:15 Nature and tourism views 10795
Unde aleg moldovenii să petreacă Revelionul
29 december 2014, 14:15 Nature and tourism views 10795

Unde aleg moldovenii să petreacă Revelionul

Atmosferă feerică, multă zăpadă şi aer bogat în ozon. Asta îşi doresc moldovenii care au ales să petreacă noaptea de Revelion la munte. Agenţiile de turism sunt nevoite să lucreze peste program pentru a face faţă numărului mare de solicitări.

Diana Gudima din Chişinău a ales să întâmpine anul 2015 la munte, în România.

"Revelionul îl voi petrece prima dată în afara ţării. Mergem din 30 până în data de 3, în România, în Sinaia, cu prietenii, cu multă lume, aşa să schimbăm un pic atmosfera. Să nu fie aşa monoton cum a fost în ceilalţi ani. Am rezervat în hotel cota de 1 400 de metri. Va fi ceva inedit, ceva frumos, sperăm", a spus Diana Gudima.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că numărul moldovenilor care vor să petreacă Revelionul peste hotare a crescut considerabil în acest an. Acest fapt se datorează liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.

"În ultimele două săptămâni este o avalanşă de turişti. Au crescut şi vânzările pentru ţările exotice în perioada de iarnă. Au crescut de trei ori practic chiar. Şi în Bukovel avem ceva solicitări, dar oricum faţă de anul trecut au scăzut cred că de zece ori", a declarat Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism din capitală.

Patru nopţi petrecute într-un hotel de patru stele în munţii din Bulgaria,inclusiv noaptea de Revelion, costă 300 de euro pentru o persoană. În preţ sunt incluse micul dejun, cina, asigurarea medicală, preţul biletului tur-retur cu autocarul, dar şi masa festivă de Revelion.

Cu aproape 100 de euro mai mult vor plăti turiştii care vor opta pentru munţii din România. Un sejur de şapte zile în munţii din Austria, în perioada Revelionului, costă, în medie, 700 de euro pentru o persoană.

Cei care vor să întâmpine anul 2015 la mare, în Dubai, vor plăti un preţ mediu de 3 000 de euro pentru două persoane, în cost fiind inclus şi biletul de avion.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1750
Populația:
1211 locuitori

Ghidirim este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ghidirim este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîbnița și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Ghidirim alcătuia 1211 oameni în anul 2011. Satul Ghidirim a fost menționat documentar în anul 1750.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.