Go to section: Nature and tourism
16 july 2015, 14:55 Nature and tourism views 6721
În străinătate ofertele pentru vacanţe sînt mai accesibile pentru moldoveni, decît cele din ţară
Photo: vk.com
16 july 2015, 14:55 Nature and tourism views 6721

În străinătate ofertele pentru vacanţe sînt mai accesibile pentru moldoveni, decît cele din ţară

Vacanţele în străinătate par să fie mai accesibile pentru moldoveni decît cele petrecute în ţară. O demonstrează preţurile afişate de agenţiile de turism. Astfel, o noaptea petrecută la un hotel de patru stele pe malul lacului Ghidighici este de aproape trei ori mai scumpă decît una pe litoralul bulgăresc, în condiţii similare.

O vacanţă în Bulgaria costă minim 200 de euro pentru o persoană. Preţul include cazarea pentru șapte zile în hotel de trei stele, transportul şi asigurarea medicală. Un sejur de o săptămînă în Grecia, într-un hotel de trei stele, costă minim 250 de euro şi include cazarea, transportul şi asigurarea medicală. Cei care optează pentru o vacanță de șapte zile pe litoralul turcesc, într-un hotel de patru stele, ar trebui să plătească de la 300 de euro pentru un om.

Taxa include transportul tur-retur şi servicii all inclusive. Iar o vacanţă de şapte zile pe litoralul romînesc valorează 75 de euro pentru o persoană care vrea să beneficieze de servicii all inclusive. Asta în timp ce, o noapte într-un hotel de trei stele de la Vadul lui Vodă costă de la 20 de euro pentru o persoană. Oferta însă nu include mîncarea, care costă nu mai puţin de 18 euro pe zi.

Şase zile petrecute într-o pensiune de la Orheiul Vechi costă aproximativ 170 de euro de lei pentru o persoană. Pentru aceşti bani veţi primi doar cazare şi micul dejun. Totodată, o vacanţă de şapte zile la o pensiune agroturistică de la Molovata Nouă vă poate costa aproximativ 200 de euro cu servicii all inclusive şi transport tur-retur.

Potrivit Agenţiei Turismului, anul trecut peste 180.000 de moldoveni au ales destinaţiile tuiristice de peste hotare, iar în ţara noastră s-au odihnit aproape 94 de mii de străini.

Proiectul moldovenii.md reamintește despre realizarea sondajului despre vacanța de vară2015, și anume:

Unde vă veţi petrece vacanța de vară 2015?

Conform rezultatelor înregistrate pînă în prezent:

- 6% nu știu

- 28% nu au vacanţă de vară

- 39% vor pleca în străinătate iar 30 % dintre participanți vor petrece vacanța în Republica Moldova

Sondajul rămîne activ pentru publicul interesat.

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , turism , vacanta , moldovenii , preţ , hotar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
546 locuitori

Mileştii Noi este un sat din cadrul comunei Răzeni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Mileştii Noi a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.