Go to section: Nature and tourism
08 november 2016, 11:25 Tourism in Moldova views 4842
Numărul pesoanelor străine, care au sosit în Moldova a crescut 50%
08 november 2016, 11:25 Tourism in Moldova views 4842

Numărul pesoanelor străine, care au sosit în Moldova a crescut 50%

Moldova devine tot mai atractivă pentru turişti. Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul străinilor care au vizitat ţara noastră în prima jumătate a anului este cu 50 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cei mai mulţi vizitatori au fost din România, aproximativ 900.000, urmaţi de cetăţenii ucraineni, care au vizitat ţara noastră în număr de peste 470.000.

În top urmează turiştii din Federația Rusă, peste 100.000, Bulgaria, cu aproximativ 25.000 și Italia - cu 15.000 de turişti. Cei mai puţini străini, care au vizitat ţara noastră, au venit din Portugalia şi Belarus.

Peste 80 la sută dintre străini au preferat să ajungă în ţară cu maşinile, 14 la sută au optat pentru transportul aerian, iar doi la sută - cu cel feroviar.

În acelaşi timp, numărul de plecări a moldovenilor în străinătate, în primul semestru al anului, a fost cu 1,5 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Reamintim, că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md

Source: www.publika.md

Keywords:

turism , Moldova , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.