Go to section: Nature and tourism
12 january 2016, 14:45 Nature and tourism views 6666
În nordul ţării a nins
12 january 2016, 14:45 Nature and tourism views 6666

În nordul ţării a nins

În nordul ţării a nins, iar pe alocuri, pe drumuri s-a format gheţuş. Meteorologii anunţă şi pentru mîine ninsori pe tot teritoriul ţării. În acelaşi timp, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) îi îndeamnă pe conducătorii auto să fie prudenţi la drum.

„În regiunea de nord a țării, dar și în unele raioane din centrul țării au căzut ninsori slabe. Grosimea stratului de zăpadă variază între unu și patru centimetri. Local, pe drumuri s-a format ghețuș. În perioada 2 - 5 decembrie, se așteaptă ninsori pe întreg teritoriul țării. Pe timp de noapte temperaturile vor coborî până la - 6 grade Celsius, iar pe timp de zi vor oscila până la 5 grade", a menționat sinopticianul din cadrul Serviciului Meteorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Totodată, MTID avertizează conducătorii auto, îndeosebi pe cei din nordul Republicii Moldova sau care vor să tranziteze această zonă, să fie prudenți la drum.

„Din cauza ninsorilor de noaptea trecută în nordul țării se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor publice. În această dimineață, pe drumurile naționale din raioanele Telenești, Fălești, Sîngerei, Glodeni, Ungheni, Florești, Drochia, Edineț, Soroca, Dondușeni și Ocnița, la curățarea traseelor au intervenit 39 de autospeciale. De asemenea, au fost pregătite 362 de tone de material antiderapant, ce urmează să fie împrăștiat pe drumuri", a declarat purtătorul de cuvânt al MTID, Vasile Dosca.

Source: trm.md

Keywords:

Nord , ninsori , vremea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.