Go to section: Nature and tourism
19 april 2017, 12:25 Nature and tourism views 9873
Ucraina, lovită de un val de frig şi ninsori (Foto)
19 april 2017, 12:25 Nature and tourism views 9873

Ucraina, lovită de un val de frig şi ninsori (Foto)

Ninsoarea şi frigul au pus stăpînire pe Ucraina. În regiunile Harkov şi Dnepropetrovsk, şcolile au fost închise, din cauza schimbării bruşte a vremii. Meteorologii spun că fenomenul este anormal pentru această perioadă, iar cel mai probabil, temperaturile vor bate un nou record.

"Astfel de cicloane se formează iarna sau în martie. Minime de minus două grade s-au înregistrat în luna aprilie a anului 2009. Conform prognozelor noastre, acest record va fi bătut", a declarat un meteorolog.

Încă de ieri dimineaţă, în unele zone a plouat, iar spre seară lapoviţa s-a transformat într-o adevărată ninsoare. Temperaturile au coborît până la trei grade, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare opt centimentri. Autorităţile au reconectat spitalele la căldură şi i-au sfătuit pe şoferi să fie cât mai precauţi.

"Maşina mea este dotată cu cauciucuri de vară, iar asfaltul este lunecos. În oraş s-au produs numeroase accidente", a spus un localnic.

"Nu vrem să sărbătorim Anul Nou. Ninsoarea din aprilie nu ne bucură deloc", a explicat o femeie.

Potrivit meteorologilor, peste cîteva zile, temperaturile vor revini la normal.

Şi românii au parte de vreme rea. În unele zone muntoase se anunţă ninsori şi vânt puternic în rafale de pînă la 90 de kilometri pe oră. Iar în judeţul Gorj a fost emis cod galben şi portocaliu de zăpadă şi intensificări ale vîntului. Autorităţile au mobilizat două mii de salvatori pentru a interveni în cazuri extreme.

Source: publika.md

Keywords:

Ucraina , ninsori , vremea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.