Go to section: Nature and tourism
18 october 2017, 17:50 Nature and tourism views 6383
A fost emis cod galben de ceață
18 october 2017, 17:50 Nature and tourism views 6383

A fost emis cod galben de ceață

Meteorologii au emis cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării. Atenționarea intră în vigoare noaptea aceasta, la ora 23:00 și expiră mîine-dimineață, la ora 10:00.

Potrivit specialiștilor de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, se va produce ceaţă cu vizibilitatea de 500 m, izolat 200 m şi mai puţin.

În aceste condiții există riscul perturbării traficului rutier și feroviar; este posibilă creșterea nivelului poluării aerului și apariția stării de disconfort, sau chiar îmbolnăvirea persoanelor care suferă de boli respiratorii sau cardiace.

Se recomandă șoferilor utilizarea luminilor de întîlnire și ceață ale automobilului pe toate categoriile de drumuri; deplasarea cu viteză redusă în traficul rutier; evitarea efectuării manevrelor de depășire cu autovehiculul și mărirea distanței de siguranță între vehicule.

În același timp, persoanele din categoriile vulnerabile trebuie să fie mai atente la starea lor de sănătate.

În funcție de evoluția vremii, meteorologii vor reactualiza atenționarea.

Source: realitatea.md

Keywords:

ceața , vremea , Cod Galben

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.