Go to section: Nature and tourism
03 june 2019, 11:15 Nature and tourism views 13158
Atenţionare de călătorie în străinătate
03 june 2019, 11:15 Nature and tourism views 13158

Atenţionare de călătorie în străinătate

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru.

Din cauza cantităților mari de precipitații înregistrate în ultimele zile, Guvernul Republicii Peru a decretat stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile în regiunile Arequipa și Huanuco, iar aceste regiuni se confruntă și cu inundații, torente și alunecări de teren. În regiunea Lambayeque au fost raportate multiple cazuri de febră Dengue, motiv pentru care se recomandă evitarea completă a regiunii. Cetățenii moldoveni care își au reședința sau domiciliază în aceste trei regiuni menționate sînt rugați să urmărească și să respecte instrucțiunile și sfaturile autorităților locale.

Serviciul Național de Meteorologie și Hidrologie din Peru (Senamhi) a emis, pînă pe 7 martie 2019, alertă de precipitații în cantități ce variază între moderat și intensiv, însoțite de descărcări electrice și rafale de vînt în zonele montane, precum și inundații pentru departamentele: Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lima, Moquegua, Pasco, Puno și Tacna. În perioada sezonului ploios din Peru (care se întinde pînă în lunile aprilie - mai 2019), se recomandă consultarea paginii de Internet https://www.senamhi.gob.pe cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate pentru starea vremii.

Source: viza.md

Keywords:

turism , Peru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.