Go to section: Nature and tourism
30 october 2021, 09:30 Nature and tourism views 2456
Sfîrşitul lunii octombrie va fi cu temperaturi moderate, fără ploi
30 october 2021, 09:30 Nature and tourism views 2456

Sfîrşitul lunii octombrie va fi cu temperaturi moderate, fără ploi

Ultimul weekend din octombrie se anunță cu temperaturi moderate, caracteristice sezonului, fără precipitaţii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 30 octombrie, ziua se aşteaptă valori termice încadrate între 13-18 grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica maxima de un grad de ger, prognozată în nord, în restul zonelor din ţară, se vor înregistra temperaturi până la 4 grade de căldură.

Duminică, va fi cu un grad mai frig, fără valori negative. Tendinţa meteorologică se va menţine şi la începutul săptămânii următoare, iar, ulterior, vremea treptat se va încălzi, ajungând la finele perioadei până la 19 grade Celsius.

În următoarele zile, se aşteaptă cer variabil, în fond fără precipitaţii, însă luni şi marţi, în nord sunt posibile ploi de scurtă durată.

Pe de altă parte, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins până la 4 noiembrie avertizarea hidrologică de scurgere scăzută, în bazinul râului Prut.

„În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut, pe sectorul satul Criva – oraşul Costești, se va menţine scurgerea scăzută cu 40% din valorile medii multianuale", indică instituţia.

Autorităţile solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.