Go to section: Nature and tourism
01 may 2022, 15:00 Nature and tourism views 2386
Polițiștii de frontieră vor activa în regim sporit și în următoarea perioadă
01 may 2022, 15:00 Nature and tourism views 2386

Polițiștii de frontieră vor activa în regim sporit și în următoarea perioadă

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum, să se informeze despre situația la frontieră și cum se circulă prin punctele de trecere. Informația poate fi accesată pe pagina oficială a Poliției de Frontieră. Dacă la Leușeni sau Criva fluxul este aglomerat, călătorii sînt îndemnați să aleagă alte puncte de trecere situate în apropiere, precum Sculeni, Costești, Briceni sau Larga.

Într-un briefing de presă, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, a remarcat că, în ajunul Crăciunului pe stil vechi, polițiștii de frontieră vor continua să activeze în regim sporit. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, se așteaptă o creștere a numărului de traversări, în special pentru unele puncte de trecere a frontierei, cum ar fi: Leușeni, Sculeni, Criva, Otaci, dar și Aeroportul Internațional Chișinău, transmite ipn.md.

De Revelion, pentru a gestiona în timp util fluxul de trecere a frontierei, în cele mai solicitate puncte a fost suplinit numărul personalului. În noaptea dintre ani, circa 700 de polițiști de frontieră au fost la datorie. De asemenea, s-au format grupuri de suport din partea managerilor superiori ai subdiviziunilor de frontieră care au gestionat situațiile complicate la punctele de trecere, s-a patrulat și prin localitățile de frontieră în vederea asigurării ordinii publice.

Șeful Direcției Control al Frontierei, Andrei Gori, a declarat că, în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie, s-au înregistrat peste 114 mii de traversări ale frontierei, de 2,6 ori mai multe decît în perioada similară a anului trecut. Cele mai solicitate puncte de trecere rămîn Aeroportul Internațional Chișinău, punctele rutiere Leușeni, Albița, Sculeni și punctele terestre: Criva – Mămăliga, Otaci-Moghiliov-Podolsk, Giurgiulești-Galați, Palanca-Maiaki-Udobnoe. Pentru a evita aglomerația, călătorilor le este recomandat să aleagă, pe direcția nord a frontierei moldo-ucrainene, punctele Larga-Kelmențî și Briceni-Rossoșanî. La frontiera moldo-romînă, se recomandă punctele de trecere Cahul-Oancea, Costești-Stînca și Lipcani-Rădăuți Prut (funcționează doar în perioada zilei).

De Revelion, la 28 cetățeni străini li s-a refuzat intrarea în Republica Moldova deoarece nu întruneau condițiile de intrare în țară. Șeful Direcției Control al Frontierei a amintit că sînt în vigoare restricții de intrare pe teritoriul țării de către cetățenii străini care vin din zona Africii.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.