Go to section: Nature and tourism
02 january 2024, 16:30 Nature and tourism views 1076
Directorul
02 january 2024, 16:30 Nature and tourism views 1076

Directorul "CFM" a explicat de ce circulația trenului Chișinău-Iași va fi suspendată

Circulația feroviară pe ruta Chișinău – Iași va fi suspendată din cauza lipsei trenurilor modernizate în stare funcțională.

Informația a fost confirmată pentru NM de șeful Căii Ferata din Moldova (CFM) Oleg Tofilat.

„O defecțiune tehnică foarte neplăcută. Niciunul dintre trenurile modernizate nu este apt pentru a fi utilizat. Vom încerca să reparăm cel puțin unul dintre ele”, a declarat Tofilat.

Acesta a precizat că trenurile au fost modernizate în urmă cu mai bine de un deceniu. În total, CFM a modernizat cinci trenuri în perioada 2012-2013. Acestea erau afectate în mod regulat de defecțiuni tehnice.

În ultimul timp, în cadrul CFM existau două trenuri modernizate care circulau între Chișinău și Iași, ulterior însă a rămas doar unul. Tofilat nu a putut răspunde cînd va fi posibilă reluarea circulației, adăugînd că problema principală este de a restabili cel puțin unul dintre trenuri.

Anterior, CFM a anunțat că circulația trenului Chișinău – Iași (Socola) va fi suspendată începînd cu data de 5 februarie. Întreprinderea a invocat drept motiv „unele probleme tehnice”. Cursa pe această rută avea loc o dată pe zi, iar prețul unui biletul varia între 90 și 130 lei. Acum se va putea ajunge la Iași doar cu autobuzele. Costul unui bilet este de aproximativ 350-400 de lei.

Source: noi.md

Keywords:

CFM , tren , Chisinau , Iaşi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.