Go to section: Nature and tourism
09 september 2013, 09:57 Nature and tourism views 8057
09 september 2013, 09:57 Nature and tourism views 8057

Presa: Moldova este amenințată de un cutremur cu magnitudinea de 8 grade


Foto: ziuanews.ro

Potrivit experților din Societatea de Geografie din România, săptămîna viitoare în regiune se poate produce un cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, iar epicentrul seismului ar putea fi în zona Chișinăului.

Specialistul în geofizică Roiu Nicu a declarat că există o mare probabilitate ca în următoarele 7 zile să se producă un cutremur mare. El presupune că epicentrul seismului va fi în apropiere de Chișinău. Magnitudinea cutremurului ar putea alcătui 8 grade pe scara Richter, relatează ''Telegraph'', referindu-se la Thekievtimes.ua.

Conform previziunilor, cutremurul va fi mult mai puternic decît cel produs pe 31 august 1986, cînd la Chișinău s-au înregistrat victime, iar circa o mie de oameni au solicitat asistență medicală. Au fost afectate 55 de mii de case, sute de școli, instituții preșcolare și întreprinderi industriale.

Sursa:  telegraf.com.ua

Keywords:

cutremur , avertizare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
382 locuitori

Ciulucani este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 5 km de oraşul Teleneşti şi la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîtului din anul 2004, populaţia satului constituia 382 de oameni. Satul Ciulucani a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.