Go to section: Nature and tourism
11 december 2013, 12:20 Nature and tourism views 11948
11 december 2013, 12:20 Nature and tourism views 11948

Fauna parcului din satul Ţaul reînvie


Foto: trm.md

14 fazani, o căprioară şi un păun au completat în aceste zile fauna parcului de pe teritoriul Conacului Pommer din satul Ţaul, raionul Donduşeni. Administraţia localităţii şi-a propus reînfiinţarea acestei grădini zoologice odată cu restaurarea conacului, relatează trm.md.

Rezervaţia turistică de la Ţaul a fost lăsată de izbeliște mai bine de 20 de ani. Totul în jur se distrugea. Şi fauna parcului dendrologic a devenit săracă, formată doar din păsări călătoare. Cele mai multe cuiburi le făceau cocostîrcii care plecau toamna şi lăsau pustie pădurea întinsă pe o suprafaţă de peste 46 de hectare. Fazanii au fost aduşi de peste hotare, pentru a oferi o culoare vie rezervaţiei turistice.

„Grădina zoologică a fost frumoasă, dar acum va deveni cu mult mai frumoasă... Am hotărît să construim o căsuţă pentru animale. Am adus fazani, căprioare şi un păun. O să fie aduşi bursuci, lebede, gîşte şi raţe sălbatice", spune primarul de Ţaul, Mitrică Andronii.

Grădina zoologică de la Ţaul a fost înfiinţată odată cu începutul lucrărilor de restaurare a Conacului Pommer. Lucrările de renovare au fost lansate acum două luni. Primăria a obţinut un proiect în valoare de 23 de milioane de lei.

Rezervația Țaul şi Conacul Pommer vor fi înscrise într-un traseu turistic.

Source: trm.md

Keywords:

natura , parc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.