28 december 2014, 14:45 Moldovan Diaspora views 8819
Migranţii moldoveni sunt îndemnaţi să fie atenţi la procurarea poliţelor de asigurare medicală
Photo: tv7.md
28 december 2014, 14:45 Moldovan Diaspora views 8819

Migranţii moldoveni sunt îndemnaţi să fie atenţi la procurarea poliţelor de asigurare medicală

Din 1 ianuarie, nu va mai fi posibilă aranjarea la muncă în Rusia fără o poliţă de asigurare medicală şi certificatul privind un şir de boli.

În baza înţelegerilor cu companiile de asigurare la Congresul Diasporelor Moldoveneşti concetăţenii noştri pot să-şi perfecteze poliţa de asigurare medicală în cadrul Programului de asigurare medicală benevolă elaborat special pentru migranţi încă în anul 2012.

După cum a remarcat preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti, apărătorul drepturilor omului Alexandr Kalinin, costul poliţei de asigurare medicală nu s-a schimbat şi constituie 2580 de ruble.

«Problema constă în faptul că unele companii dubioase, încercând să profite de agiotajul provocat de modificările legislative ale anului 2015, au început a vinde migranţilor nişte „produse" surogat, dar care nu corespund cerinţelor Codului muncii FR», – a declarat Kalinin, subliniind, că poliţa de asigurare medicală poate fi procurată doar în Rusia .

Acesta a comunicat că la Congresul Diasporelor Moldoveneşti s-au adresat cetăţeni moldoveni care au cumpărat poliţa de asigurare medicală la o companie moscovită dubioasă, dar când au mers să se angajeze li s-a spus că actul nu corespunde legislaţiei ruse.

La „sectorul medical" în pachetul obligatoriu, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2015 pentru legalizarea activităţii migranţilor, se încadrează şi certificatul medical. Acesta la fel trebuie obţinut pe teritoriul Federaţiei Ruse la instituţiile medicale acreditate.

Source: www.tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.