07 october 2016, 12:00 Moldovan Diaspora views 5858
Cum s-au mobilizat tinerii originari din R. Moldova pentru a organiza un eveniment frumos la Roma
07 october 2016, 12:00 Moldovan Diaspora views 5858

Cum s-au mobilizat tinerii originari din R. Moldova pentru a organiza un eveniment frumos la Roma

Asociația tinerilor moldoveni din Roma „Open Mind Made in Moldova (O3M)" și-a sărbătorit prima aniversare și a organizat, cu această ocazie, pe 2 iulie curent la Roma, un concert internațional.

Peste 120 de tineri au venit în clubul „Wishlist" pentru a asculta și dansa împreună cu interpreți din Rusia, Statele Unite, R. Moldova și Italia, care au reușit să satisfacă atît gusturile iubitorilor de jazz, cît și ale celor de rock.

În cadrul sărbătorii, primul secretar al Ambasadei Republicii Moldova la Roma, Nicoleta Croitoru-Bantea, a înmînat două premii: unul lui Victor Munteanu, pentru curajul cu care a înfruntat viața, și al doilea lui Efim Olan pentru realizările sale artistice.

Efim a demonstrat imediat că merită premiul, cîntînd pe scenă împreună cu trupa sa moldo-italiană „Geeskoff".

„Ritmul trupei a făcut ca toată lumea să danseze, inclusiv personalul localului", se arată într-un comunicat de presă al Asociației tinerilor moldoveni din Roma.

Asociația a colectat și donații prin vinderea lumînărilor realizate manual de către membrii ei. Banii adunați vor fi folosiți pentru a realiza un site cu informații utile studenților străini în Italia.

Source: ziarulnational.md

Keywords:

concert , Roma , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.