08 january 2017, 16:05 Moldovan Diaspora views 6831
Ce să faci dacă ai uitat să-ți confirmi permisul de ședere?
08 january 2017, 16:05 Moldovan Diaspora views 6831

Ce să faci dacă ai uitat să-ți confirmi permisul de ședere?

Cetățenii străini care locuiesc în Rusia, în baza permisului de ședere temporară știu că trebuie să-l confirme anual, trimițînd notificări către autoritățile statului. Dar mulți dintre ei fie nu acordă nici o importanță acestui lucru, fie uită despre obligația de a depune notificarea.

Confirmarea permisului de ședere temporar presupune depunerea notificării la Departamentul General al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse pentru a confirma șederea în Rusia.

Conform articolului 6 din Legea Federală №115, cetățenii străini care locuiesc în Federația Rusă, în baza permisului temporar de ședere sînt obligați personal, anual și nu mai tîrziu de 2 luni din momentul expirării anului de ședere să prezinte notificarea Ministerului Afacerilor Interne pentru a-și confirma șederea în Rusia, în baza unui permis de ședere temporară.

Cum are loc în practică depunerea notificării de confirmare a reședinței?

Imigrantul trebuie să se adreseze la Departamentul General al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse pentru a da explicații, în legătură cu ce a fost depusă notificarea;

Persoanei respective i se prescrie o audiere în judecată, fiindu-i administrată o amendă pentru că nu a depus notificarea de constatare a confirmării șederii în baza permisului de ședere temporar. Există eventualitatea anulării permisului temporar de ședere.

De asemenea, trebuie achitată amenda aplicată;

După procesul de judecată, imigrantul trebuie să achite amenda aplicată și să aducă la Departamentul General al Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse chitanța, care să confirme achitarea amenzii. După aceasta, imigrantul are înregistrată deja o abatere administrativă. Dacă va exista a doua imigrantului îi va fi interzisă intrarea în țară.

Trebuie să depună o notificare de confirmare a șederii în baza permisului temporar de ședere;

După ce imigrantul a plătit amenda, el trebuie să adune toate documentele necesare și să prezinte notificarea organelor autorităților statului pentru confirmarea reședinței în baza permisului temporar de ședere.

Astfel, procedura de depunere a notificării se schimbă radical și devine destul de complicată. Pentru a evita acest lucru, e necesar să fie monitorizată atent perioada cînd trebuie depusă notificarea.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.