26 september 2017, 17:15 Moldovan Diaspora views 7322
Moldovenii care muncesc în Cipru vor beneficia de protecție socială
26 september 2017, 17:15 Moldovan Diaspora views 7322

Moldovenii care muncesc în Cipru vor beneficia de protecție socială

Republica Molodva și Republica Cipru vor semna în viitorul apropiat un acord de cooperare în domeniul protecției sociale a migranților moldoveni.

Subiectul a fost discutat astăzi de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău. Potrivit oficialilor, un asemenea acord este necesar pentru susținerea celor aproximativ 20 de mii de moldoveni care muncesc în Cipru.

Miniștrii au mai discutat despre necesitatea încheierii unor acorduri în domeniul justiției şi ordinii de drept, ceea ce va permite cooperarea pe dimensiunea combaterii corupției, a migrației, a crimei organizate și a traficului de persoane. Cel de-al treilea acord vizează recunoașterii bilaterală a calificărilor academice în învățămînt.

Cu titlu aparte, interlocutorii au reconfirmat susținerea reciprocă a integrității teritoriale a celor două state. Oficialii s-au referit la rezultatele colaborării dintre țările noastre în domeniul integrării europene. Andrei Galbur a reiterat obiectivele Republicii Moldova anunțate de delegația moldovenească în cadrul participării la sesiunea a 72-a a Adunării Generale ONU de la New York.

De menționat că în anul curent Moldova marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Cipru. Vizita diplomatului cipriot la Chişinău se încadrează în şirul de evenimente dedicate marcării acesteia.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
320 locuitori

Stîrcea este un sat din cadrul oraşului Glodeni, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Glodeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 locuitori. Satul Stîrcea a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.