26 march 2013, 11:46 Moldovan Diaspora views 12123
26 march 2013, 11:46 Moldovan Diaspora views 12123

Un moldovean face legea în Florida

Un moldovean, fost militar, originar din comuna suceveană Marginea, trăieşte visul american! Traian Breabăn (46 de ani) a emigrat în SUA în 1997 şi, după ce a absolvit Academia de Poliţie, a obţinut postul de detectiv la Broward Sheriff’s Office County, Florida, relatează libertatea.ro.

Suceveanul vine în vizită acasă în fiecare an, însă, în ultima perioadă, acesta a ajuns pe meleagurile natale şi în calitate oficială de reprezentant al Broward Sheriff’s Office, la schimburile de experienţă cu poliţiştii din nordul Moldovei.

Militarul a emigrat în Statele Unite în 1997, iar un an mai tîrziu s-a stabilit în Florida, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Cari.

Circa trei ani a fost bodyguard şi a asigurat protecţia chiar şi mai multor vedete de la Hollywood, pînă în 2003, cînd a absolvit Academia de Poliţie din Miami. După studii, a obţinut postul de detectiv în Broward County şi, susţine acesta, deşi e meserie cu multe riscuri, nu ar concepe să facă altceva.

“Munca de detectiv este destul de dificilă, ai de-a face cu tot felul de oameni certaţi cu legea, de la hoţi sau spărgători de bănci pînă la traficanţi de droguri, dar îmi place meseria mea şi nu mi-aş dori să fac altceva”.

Keywords:

diaspora , moldovenii , munca , America

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.