Go to section: Children
28 march 2016, 10:30 Children views 6606
Zeci de copii din capitală au participat la un flash mob (Video)
28 march 2016, 10:30 Children views 6606

Zeci de copii din capitală au participat la un flash mob (Video)

Vineri, 25 martie, Inspectoratul Național de Patrulare în parteneriat cu Automobil Club din Moldova și susținerea unui grup de elevi de la Liceul Teoretic cu profil sportiv "Gloria" din capitală, a organizat un eveniment de sensibilizare a publicului larg privind importanța respectării regulilor de circulație în trafic.

Astfel, circa 100 de copii de diferite vârste, echipați cu veste reflectorizante, fotografii cu situații extrem de periculoase din trafic și un banner cu mesaj sensibil pentru șoferi – "Salvați viețile copiilor" au semnalat problema grabei, imprudenței, iresponsabilității și nepăsării umane, care lasă în urma s-a oameni decedați și schilodiți.

Intervenția Pilot a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Chișinău, fiind efectuată cu scopul de a sensibiliza populația privind riscurile traversării neregulamentare, sporirea siguranței rutiere a pietonilor, reducerea numărului accidentelor și traumatismelor rutiere în rîndul pietonilor.

Menționăm, potrivit rezultatelor monitorizării traficului rutier, efectuate de către reprezentanții INP și ACM, bulevardul Dacia este strada cu cea mai mare rată a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere comise de către pietoni, dar și a numărului accidentelor rutiere cu implicarea acestora.

Pe parcursul anului 2015 au avut loc 81 de accidente, în urma căror 7 persoane au decedat, iar altele 116 au avut de suferit.

Reamintim, activitatea face parte din Campania de Prevenire a Accidentelor Rutiere în cadrul proiectului european TRACECA Road Safety II, finanțată de Federația Internațională a Automobilismului (FIA) și susținut de către INP, ACM și copii.

Source: provincial.md

Keywords:

flash-mob , pietoni , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2157 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mana, Lucăşeuca și Selişte. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2157 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.