31 december 2013, 11:42 Moldovan reality views 10736
31 december 2013, 11:42 Moldovan reality views 10736

Chişinăul şi-a desemnat ambasadorii

Foto: trm.md

Nu deţin paşaport diplomatic, dar contribuie la promovarea Republicii Moldova peste hotarele ţării. Vorbim de 12 personalităţi care au fost desemnate drept ambasadori ai municipiului Chişinău.

Primăria capitalei a creat un calendar cu cei 12 ambasadori ai capitalei: Spiridon Vangheli, Nicolae Botgros, Vladimir Curbet, Eugen Doga, Dan Bălan, Valentina Nafornița, Cătălin Josan, Anastasia Lazariuc, Natalia Barbu, Andrei Jilihovschi, Olga Busuioc, Alex Calancea.

Maestrul Eugen Doga, care a semnat melodia pentru imnul municipiului Chișinăului, s-a arătat mulțumit de faptul că municipalitatea acordă atenție artiștilor.

Nicolae Botgros a declarat pentru Radio Moldova Actualități că va păstra acest calendar la loc de cinste.

Autoritățile municipale susțin că lansarea Calendarului este primul eveniment din cadrul proiectului Ambasadorii Chișinăului, care va fi promovat în 2014.

Source: trm.md

Keywords:

ambasador , cultura , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.