27 february 2014, 16:23 Moldovan reality views 9965
Prima rundă de negocieri în format 5+2 are loc la Viena
Photo: trm.md
27 february 2014, 16:23 Moldovan reality views 9965

Prima rundă de negocieri în format 5+2 are loc la Viena

Prima rundă de negocieri formatul 5+2 privind procesul de reglementare transnistreană începe astăzi la Viena, Austria. Întîlnirea de două zile va reuni reprezentanţii părţilor, mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri.

Negocierile vor fi prezidate de către ambasadorul Radojko Bogojević, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiul al OSCE din partea Elveției pentru procesul de reglementare transnistreană.
 
Vineri, 28 februarie, ambasadorul Bogojević, șefa Misiunii OSCE în Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush, și negociatorii principali din partea Chișinăului și a Tiraspolului, Eugen Carpov și Nina Ștanschi, vor susține un briefing de presă.
 
Runda de negocieri de la Viena este prima din acest an, care are loc sub egida preşedinţiei Elveţiei şi Serbiei în OSCE. La finele anului trecut, cînd Ucraina și-a încheiat preşedinţia în OSCE, s-a anunţat că runda de negocieri va avea loc în februarie la Chişinău şi Tiraspol. În cadrul primei vizite la Chişinău şi Tiraspol a ambasadorului Radojko Bogojević s-a stabilit desfăşurarea rundei de negocieri la Viena. Oficialul declara că reglementarea transnistreană este printre priorităţile preşedenţiei OSCE, deţinută de către Elveţia şi Serbia, în perioada 2014-2015. 

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.