27 march 2014, 17:04 Moldovan reality views 17460
Serghei Markov prognozează anexarea Transnistriei și întregului sud-est al Ucrainei
Photo: nr2.ru
27 march 2014, 17:04 Moldovan reality views 17460

Serghei Markov prognozează anexarea Transnistriei și întregului sud-est al Ucrainei

Analistul politic Serghei Markov, personaj adînc implicat în propaganda Kremlinului, prezice aderarea la Federația Rusă a Transnistriei și a sudului și estului Ucrainei. Nu este de acord cu el analistul politic Gleb Pavlovski. Într-o atmosferă de nebunie orice este posibil, dar ar fi războiul cel mai ridicol din istorie – un război rus pentru apeductul în Crimeea, au declarat experții într-un interviu pentru "Eho Moscvî".

Markov consideră că statele vecine cu Rusia - Belarus și Kazahstan – nu au de ce se teme de anexare. "Cred că nu există nicio șansă ca aceasta să fie aplicată față de Kazahstanul de Nord, Belarus sau alții. Acesta poate fi aplicată față de Transnistria și o serie de regiuni din sud-estul Ucrainei, cum ar fi: Lugansk, Harkov, Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, unde, într-adevăr, au loc revolte împotriva huntei ilegale de la Kiev, împotriva terorii bandelor neo-naziste și unde populația necesită o apărare serioasă", - a prezis analistul.

Între timp, Pavlovski, expert rus în tehnici electorale, nu crede că referendumul din Crimeea va deveni un exemplu pentru alte regiuni din Ucraina, deoarece la Kremlin se "evaluează perspectivele confruntărilor". "De altfel, cred că Kremlinul nu este interesat de Ucraina ca atare – Kremlinul este interesat de Rusia", - a subliniat Pavlovski.

El nu este de acord cu opinia experților care sugerează că tulburările în regiunile de est ale Ucrainei vor fi folosite ca pretext pentru introducerea de trupe, inclusiv pentru a soluționa problema asigurării Crimeei cu resurse energetice și apă, care sînt livrate din partea continentală a Ucrainei.

"Într-o atmosferă de nebunie este posibilă, desigur – invazia în Ucraina, dar atunci vom avea de a face deja nu cu Ucraina, ci cu NATO. < ... >. Cred că ar fi războiul cel mai ridicol din istorie, în cazul în care ar fi un război rus pentru apeductul în Crimeea. Cred că, de fapt, absurdul curent ar fi înfrumusețat de un alt absurd, dar acesta ar fi deja al doilea absurd. Nu, eu nu cred că este posibil. Deși mulți cred că acum orice este posibil", - a subliniat analistul.

Cu toate acestea, el a subliniat că sociologia, inclusiv cea rusă, nu confirmă "nicio dorință în țară de a lupta pentru apa pentru Crimeea, nici pentru o altă bucată din Ucraina".

Source: nr2.ru

Keywords:

Rusia , Transnistria , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.