16 april 2014, 13:01 Moldovan reality views 8626
„Hora moldovenească” este logo-ul Recensămîntului Populației din R. Moldova
Photo: noi.md
16 april 2014, 13:01 Moldovan reality views 8626

„Hora moldovenească” este logo-ul Recensămîntului Populației din R. Moldova

Comisia Națională pentru Recensămîntul Populației lansează astăzi o campanie de informare cu privire la cartografierea populației și a locuințelor. Comisia a aprobat deja logoul, chestionarul și sloganul recensămîntului, care urmează a fi organizat în perioada 12-25 mai curent.

Astfel, numărătoarea populației și a locuințelor va avea drept simbol hora moldovenească, prin care oamenii vor fi îndemnați să participe la acest exercițiu, iar sloganul va fi „Numără-te printre cei care contează".

Cartografierea populației și a locuințelor își propune să obțină date despre numărul populaţiei, repartizarea ei teritorială, caracteristicile demografice, etno-culturale, educaţionale şi economice, fondul de locuinţe şi clădiri de locuit și să evalueze condiţiile de trai ale oamenilor. Acest exercițiu va cuprinde și cele mai mici localități din țară.

Informația din chestionar va fi confidențială, iar la colectarea datelor vor fi implicați peste 11 mii de recenzori, precizează reprezentanții Guvernului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3016 locuitori

Cotova este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotova și Măcăreuca. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Drochia și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3016 oameni. Satul Cotova a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.