28 may 2014, 14:54 Moldovan reality views 7581
În R. Moldova va fi instituită distincţia de stat „Crucea Misiunilor Internaţionale”
Photo: karadeniz-press.ro/
28 may 2014, 14:54 Moldovan reality views 7581

În R. Moldova va fi instituită distincţia de stat „Crucea Misiunilor Internaţionale”

Persoanele care au participat la operaţiuni de menţinere a păcii şi securităţii internaţionale vor fi decorate cu „Crucea Misiunilor Internaţionale". Proiectul de lege privind instituirea noii distincţii de stat a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Crucea Misiunilor Internaţionale este o distincţie de stat care va fi conferită cetăţenilor Republicii Moldova care au făcut sau fac parte din forţele de menţinere a păcii şi care au participat la acţiunile de luptă din Afghanistan.

Ministrul Apărării Valeriu Troenco a declarat la şedinţa Guvernului că pentru confecţionarea distincţiei, a legitimaţiei, a beretei de substituţie şi a cutiei capitonate aferente acesteia pentru aproximativ 11 mii de persoane, este nevoie de circa 2,4 milioane de lei.

Modul de conferire a distincţiei, procedura de înmînare şi modul de purtare a acesteia urmează a fi prevăzute într-un regulament care va fi aprobat ulterior.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
448 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.