08 august 2014, 16:36 Moldovan reality views 7717
Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de două ori
08 august 2014, 16:36 Moldovan reality views 7717

Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de două ori

Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de 1,5-2 ori, relatează NOI.md cu referire la publicația „APK-Inform: ovoșci & fruktî". Potrivit sursei citate, sezonul de recoltare a merelor în Moldova abia a început, însă producătorii sînt nevoiți să scadă prețurile de două ori față de anul trecut.

Reducerea bruscă a prețurilor este determinată de interdicția recentă a Rusiei la importul de mere din Moldova. Astfel, producătorii moldoveni practic au pierdut principala piață de desfacere. Anterior Moldova exporta pînă la 70% din recolta de mere, iar peste 90% din export revenea Rusiei.

În prezent, fermierii moldoveni caută activ cumpărători în alte țări. Printre cele mai atractive piețe de desfacere sînt considerate România, Belarus și Kazahstan. Actualmente, prețurile la merele moldovenești nu depășesc 0,25-0,27 dolari/kg, în timp ce la începutul lunii august 2013 acestea erau de 0,5-0,55 dolari/kg.

Source: www.noi.md

Keywords:

export , preţ , Moldova , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.