24 november 2014, 10:03 Moldovan reality views 8082
Urechean acuză actuala conducere a Primăriei capitalei
Photo: ipn.md
24 november 2014, 10:03 Moldovan reality views 8082

Urechean acuză actuala conducere a Primăriei capitalei

Fostul primar al municipiului Chişinău, Serafim Urechean,actualmente preşedinte al Curţii de Conturi, a criticat dur actuala conducere a Primărie municipiului Chişinău aducîndu-i mai multe acuzaţii, care au fost lansate în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „RTR Moldova", transmite IPN.

Potrivit lui Urechean, actualul primar, Dorin Chirtoacă, este incapabil să gestioneze fondurile publice şi a admis mai multe nereguli, despre care a anunţat organele de drept. „Primăria Chişinău, în persoana primarului Chirtoacă, a luat un credit de la BERD în valoare de 20 de mln de EURO pe care nu-l utilizează conform destinaţiei. În schimb au achitat deja 10 mln de lei drept dobîndă şi continuă să achite în continuare dobînda, după ce au pus banii pe poliţă", a precizat fostul primar.

O altă acuzaţie lansată în adresa lui Chirtoacă este pentru ceea ce a numit trafic de influenţă şi protecţionism. Curtea de Conturi a depistat că 67 la sută din tenderele organizate de către Primăria municipiului Chişinău sunt cîştigate de către o firmă, care aparţine unei rude apropiate de a lui Chirtoacă. Şi despre aceasta am anunţat organele de drept pentru a lua măsurile necesare", a adăugat Urechean.

Fostul edil a mai spus că deşi cîndva a renunţat la fotoliul de primar al capitalei în favoarea celui de deputat, nu exclude că ar putea reveni la acest post. „Am plecat de la Primărie pentru a salva ţara de comunism. Aceasta a fost misiunea mea pe care am îndeplinit-o. Pe urmă, în 2010, formaţiunea pe care am condus-o a fost sacrificată pentru interesul naţional al ţării. Dar pierderea alegerilor parlamentare de către Alianţa Moldova Noastră în 2010 este şi meritul partidelor din actuala conducere a ţării. Liderii acestor partide au acţionat atunci precum baciul vrîncean şi baciul ungurean din balada „Mioriţa". Nu este exclus că voi reveni la Primăria Chişinău. Regret foarte mult că l-am susţinut şi votat pe Dorin Chirtoacă, care nu este decît un neprofesionist, şi pe unchiul său Mihai Ghimpu, care nu se gîndeşte decît la buzunarul său. La fel, nu renunţ nici la un alt proiect politic mai mare, cel de a ajunge preşedinte al Republicii Moldova", a declarat Urechean.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
136 locuitori

Decebal este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 136 de oameni. Satul Decebal a fost menționat documentar în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.