02 november 2015, 16:02 Moldovan reality views 8341
Radojko Bogojevic: Chişinăul şi Tiraspolul sînt gata să reia discuţiile în formatul „1+1”
02 november 2015, 16:02 Moldovan reality views 8341

Radojko Bogojevic: Chişinăul şi Tiraspolul sînt gata să reia discuţiile în formatul „1+1”

Chişinăul şi Tiraspolul sînt gata să reia discuţiile în formatul „1+1" privind soluţionarea conflictului transnistrean. Declaraţia a fost făcută de reprezentatul special al OSCE, Radojko Bogojevic, în cadrul unui briefing de presă.

După cum transmite TRIBUNA, demnitarul în a spus că aceasta este prima sa vizită din acest an, de cînd Serbia deţine preşedinţia OSCE.

"Cred că voi veni şi în acest an destul de des. Noi vrem să reluam lucrul troicii, din care va face parte şi Germania, care va prelua preşedinţia OSCE anul viitor", a declarat oficialul.

În context, acesta a spus că pe agenda de lucru, prioritare vor fi conflictele îngheţate, printre care şi conflictul transnistrean.

„Deja am avut întrevederi cu partenerii mei, atît de la Chişinău, cît şi de la Tiraspol. Ambele părţi sînt gata să reia discuţiile în formatul „1+1" cît mai curînd. Odată ce va fi învestit un nou Guvern, vom cunoaşte şi cine este reprezentantul politic al Chişinăului. Noi suntem intermediari şi scopul nostru este de a organiza aceste întîlniri dintre părţi", a adăugat Bogojevic.

De asemenea, reprezentantul special al OSCE a menţionat că şi participanţii la negocierile în formatul „5+2" sînt gata pentru o nouă rundă.

„Nu ştim precis data. Pentru asta trebuie ca părţile să se întîlnească cît mai des pentru a pune o oarecare bază pentru viitoarea rundă de negocieri în formatul „5+2". Demult nu au fost întîlniri. Este necesar ca după numirea Guvernului aceste întrevederi să fie reluate", a specificat Radojko Bogojevic.

În altă ordine de idei, oficialul a reiterat că este împotriva oricăror decizii unilaterale luate de administraţia de la Tiraspol.

„Dar aceste probleme pot fi soluţionate numai prin intermediul acestor întrevederi care urmează să aibă loc cît mai curînd. Trebuie să fie careva rezultate pozitive, care să fie confirmate la următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2". Dacă nu vor fi discutate, aceste probleme nu au cum să fie soluţionate", a conchis reprezentantul special al OSCE.

Source: tribuna.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.