03 november 2015, 15:33 Moldovan reality views 9037
SONDAJUL care dezvăluie ce se petrece în R. Moldova:
Photo: antena3.ro
03 november 2015, 15:33 Moldovan reality views 9037

SONDAJUL care dezvăluie ce se petrece în R. Moldova: "Vrem să fim aproape de Rusia"

Autonomia găgăuză îşi doreşte să fie aproape de Rusia şi va vota candidatul care promite acest lucru, arată un sondaj de opinie publicat luni, cu două săptămâni înaintea scrutinului pentru alegerea başcanului acestei regiuni din R.Moldova.

Potrivit sondajului, favorită la câştigarea alegerilor din Găgăuzia din 22 martie este Irina Vlah (57,3 la sută), urmată de Nicolai Dudoglo (23 la sută). Ceilalţi candidaţi sunt creditaţi cu sub 10 la sută din intenţiile de vot.

Tendinţa se păstrează şi în cazul unui eventual scrutin parlamentar. Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM ar obţine 41,2 la sută din voturi, PCRM 8 la sută, PDM 6 la sută, PLDM 0,9 la sută şi PL 0,3 la sută.

În ceea ce priveşte relaţiile externe, Autonomia găgăuză îşi doreşte relaţii mai strânse cu Rusia (90 la sută) şi Turcia (28 la sută). Doar 5,3 la sută dintre cei chestionaţi şi-au exprimat preferinţa pentru relaţii mai strânse cu UE şi doar 0,3 la sută cu România.

Source: www.antena3.ro

Keywords:

alegeri , Găgăuzia , sondaj , Rusia

Comments

 (1)
  • #1 dov Reply Quote selected
       Совсем  не  давно    Европа   рукоплескала   продвинутой  стране  Германии и  Гитлеру .  А  сейчас  точно  также  слепо   любят   Путина   и  русскую   Россию . 
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.