16 march 2015, 09:51 Moldovan reality views 7880
Moldovenii pot folosi o declarație precompletată la declararea veniturilor
16 march 2015, 09:51 Moldovan reality views 7880

Moldovenii pot folosi o declarație precompletată la declararea veniturilor

La depunerea declaraţiei pe venit, persoanele pot folosi o declaraţie precompletată cu informația conținută în baza de date a Serviciului Fiscal de Stat. Această oportunitate este oferită contribuabililor urmare a implementării, din 2 martie a anului curent, a Sistemului Informațional Automatizat „Declarația precompletată", transmite IPN.

„Contribuabilii, persoane fizice, trebuie să se adreseze la inspectoratele fiscale teritoriale ca să le fie oferită declarația precompletată. Operațiunea dată se va realiza doar la confirmarea identității contribuabilului sau reprezentantului legal al acestuia, prin prezentarea buletinului de identitate sau unui alt document pentru confirmarea identității", a menționat Veronica Vragalev, șefă de direcție la IFPS.

„Contribuabilul sau reprezentantul legal al acestuia va verifica de pe ecranul calculatorului conținutul declarației precompletate. Dacă informația este corectă, declarația se printează și pe ea contribuabilul își aplică semnătura. Declarația precompletată poate fi corectată cu ajutorul inspectorului fiscal responsabil de recepționarea declaraţiei, în baza informației prezentate de către contribuabil", a explicat Veronica Vragalev.

Declarația precompletată poate fi generată de către Fisc direct persoanelor care dețin semnătura digitală sau electronică de autentificare din Cabinetul personal, accesând SIA ,,Declarația electronică".

Termenul-limită de prezentare a declarației cu privire la impozitul pe venit este 25 martie 2015. Până la aceeaşi dată este prevăzută și achitarea impozitului calculat. Obligaţia de a prezenta declaraţia pe venit o au persoanele fizice care lucrează şi obţin salariu la mai multe locuri de muncă, persoanele care nu au salariu, dar au avut venituri din vânzarea unor proprietăţi sau darea în chirie a terenurilor agricole, dacă veniturile obţinute depăşesc suma scutirii personale (9516 lei în 2014), precum şi persoanele care îşi schimbă domiciliul în altă ţară.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.