21 april 2015, 16:51 Moldovan reality views 14680
Prima fabrică de peleţi din Moldova
21 april 2015, 16:51 Moldovan reality views 14680

Prima fabrică de peleţi din Moldova

Lucrările de construcţie a primei fabrici de peleţi din Republica Moldova sunt în toi. Întreprinderea se va afla în gestiunea statului şi va asigura cu peleţi şcolile şi grădiniţele din ţară care se încălzesc iarna cu instalaţii termice pe biomasă. Întreprinderea va fi dată în folosinţă în luna iulie, relatează Mesager.

Fabrica este construită în cadrul Proiectului „Sisteme de încălzire pe bază de biomasă în localităţile din Moldova" şi este parte a programului 2KR. La construcția acesteia lucrează câteva zeci de muncitori de la Porumbeni. Oamenii spun că sunt bucuroși că au găsit un loc de muncă acasă, chiar dacă salariul nu este ca cel de peste hotare.

„La moment, se montează construcțiile metalice a carcasei, se pregătesc toate fundațiile tehnologice. Peste șapte zile începem montarea acoperișului", afirmă Ion Șveţ, diriginte de şantier.

Toate lucrările sunt monitorizate de japonezi.

Anual, fabrica va produce cinci mii de tone de peleți și va asigura în jur de 100 de localităţi din ţară.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.