17 june 2015, 14:14 Moldovan reality views 6400
Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească
Photo: livejournal.com
17 june 2015, 14:14 Moldovan reality views 6400

Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească

O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul şedinţei de ieri a Cabinetului de miniştri, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi instituit prin reorganizarea celor 5 Staţii Zonale de Asistenţă Medicală Urgentă (SZAMU) şi a substaţiilor din subordine: Institutul de Medicină Urgentă, SZAMU „Centru", „Sud", „Nord", „UTA Găgăuzia", precum şi a staţiilor similare din raza municipiului Chişinău.

Instituirea Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească îşi propune ca obiectiv eliminarea divergenţelor în calitatea prestării serviciilor, dar şi a abordării neuniforme a politicilor din domeniu. Instituţia nou-creată se va afla în subordinea Ministerului Sănătăţii şi va avea statut de instituţie medico-sanitară publică, cu autofinanţare.

Astfel, va fi creată o structură omogenă, un serviciu bine organizat la nivel național, care va gestiona eficient toate staţiile şi substaţiile din subordine, aflate pe întreg teritoriul ţării. Implementarea proiectului în cauză nu va genera cheltuieli financiare suplimentare, dimpotrivă, va genera economii datorită reducerii masive a aparatului administrativ care activează în prezent la cele cinci instituţii.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , ajutor , medicina , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.