10 august 2015, 10:47 Moldovan reality views 5268
Începe a doua fază a investigației companiei Kroll
10 august 2015, 10:47 Moldovan reality views 5268

Începe a doua fază a investigației companiei Kroll

BNM anunță că se demarează a doua fază a investigației companiei Kroll la neregulile financiare depistate la Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC Unibank SA.

Compania Kroll a fost angajată împreună cu compania juridică internațională Steptoe & Johnson LLP să efectueze o investigație mai detaliată și să pregătească și să implementeze o strategie de recuperare a activelor dispărute din cele trei bănci.

BNM va fi informată cu regularitate cu privire la evoluția investigațiilor pe durata perioade inițiale de 16 săptămâni, la sfârșitul căreia Kroll și BNM vor decide asupra unui termen mai extins de investigație, precum și asupra strategiei de recuperare a activelor.

Potrivit BNM, "vor fi necesare mai multe luni de investigații pentru a stabili amploarea reală a presupuselor nereguli financiare și pentru a începe recuperarea activelor. BNM este încrezătoare că a angajat echipa potrivită și că aceste companii - Kroll și Steptoe & Johnson - sunt determinate să o sprijine atât în identificarea și pedepsirea persoanelor implicate, cât și în obținerea unei recuperări financiare maxime posibile".

Totodată, instituția face apel către societate să i se ofere echipei timp pentru a-și desfășura lucrările care, implicit, vor fi efectuate în mod confidențial.

PUBLIKA.MD amintește că, prima investigaţie privind fraudele de la cele trei bănci a fost efectuată de compania Kroll în perioada februarie-aprilie a acestui an.

Pentru cea de-a doua etapă a investigaţiei, Banca Centrală a recepţionat o singură ofertă. Este vorba despre consorţiul format din firmele Kroll şi Steptoe & Johnson LLP.

Source: www.publika.md

Keywords:

BNM , furt , banca , Valeriu Streleț

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.