14 october 2015, 14:00 Moldovan reality views 6048
Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a fost demis
14 october 2015, 14:00 Moldovan reality views 6048

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a fost demis

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat astăzi demiterea din funcția de vicepreședinte a Comisiei a lui Ștefan Urîtu, pentru acțiuni incompatibile cu statutul de membru permanent al CEC, informează MOLDPRES.

Decizia de revocare a lui Ștefan Urîtu din funcția de vicepreședinte a fost luată după ce acesta a făcut declarații publice și politice precum că alegerile parlamentare, dar și cele locale au fost fraudate.

Conducerea CEC a declarat că "instituția este una independentă și apolitică, iar membrii acesteia, la intrarea în funcție, depun jurămîntul să nu facă declarații politice sau alte acțiuni de acest gen".

Urîtu va activa în continuare în calitate de membru al CEC.

Decizia a fost susținută de șapte membri din cei opt prezenți la ședință.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

CEC , demisie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.