11 may 2015, 10:03 Moldovan reality views 6164
Compensaţii mai mari din partea autorităţilor
11 may 2015, 10:03 Moldovan reality views 6164

Compensaţii mai mari din partea autorităţilor

Guvernul Republicii Moldova a aprobat pozitiv un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor lunare pentru veteranii celui de-al Doilea Război Mondial cu 300 de lei. Hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, odată cu noul Buget de Stat.

Astfel, invalizii din rândul militarilor, ofiţerilor de informaţii şi securitate, persoanele din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi din sistemul penitenciar, care au fost răniţi, contuzionaţi sau schilodiţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau în alte îndatoriri legate de front, vor primi compensaţii lunare după cum urmează:

- invalizii de gradul I - 1000 de lei;
- invalizii de gradul II - 850 de lei;
- invalizii de gradul III - 775 de lei;

Totodată, acei militari enumeraţi mai sus, care au participat la lichidarea avariei de la Cernobîl, războiul pentru Independenţă de pe Nistru sau războaie în alte state, vor primi compensaţii lunare după cum urmează:

- invalizi de gradul I - 700 de lei;
- invalizi de gradul II - 550 de lei;
- invalizi de gradul III - 475 de lei;

Autorităţile vor aloca în acest sens circa 5.2 milioane de lei, iar banii vor fi distribuiţi pentru 1453 de beneficiari.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.