11 august 2015, 10:40 Moldovan reality views 5643
Despăgubiri morale de 10 mii de lei pentru actul discriminatoriu
11 august 2015, 10:40 Moldovan reality views 5643

Despăgubiri morale de 10 mii de lei pentru actul discriminatoriu

Compania de transportare a pasagerilor Remta-Transport-Privat va achita cetăţeanului Moldovei, Maxim Miftahov, 10 mii de lei cu titlu de compensaţii pentru prejudiciul moral cauzat. Asemenea decizie a pronunţat Judecătoria Botanica.

Reprezentanta Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii (CPPEDAE), Larisa Broască, a spus că motiv pentru depunere plângerii a servit actul discriminatoriu al şoferului unui microbuz de pe ruta Nr174, care, invocând lipsa de locuri libere şi dificultatea cu care se deplasează Maxim Miftahov, nu i-a permis să urce.

Potrivit spuselor sale, "păgubitul a depus o cerere la Consiliu, care a solicitat proprietarului companiei să ofere informaţii despre şoferul care a refuzat să transporte o persoană cu dizabilităţi". Însă conducerea companiei a răspuns că situaţia reală diferă de cea relatată de pasager.

Astfel, Maxim Miftahov a depus o plângere în instanţă şi a obţinut drept de cauză, deşi decizia este cu drept de atac. Potrivit datelor consiliului, în ultimii doi ani au fost înregistrate 22 cazuri de discriminare a persoanelor cu posibilităţi limitate.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.