23 january 2016, 14:45 Moldovan reality views 6577
ACC face recomandări privind utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate
23 january 2016, 14:45 Moldovan reality views 6577

ACC face recomandări privind utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate

Furnizorul de apă din capitală recomandă revenirea la practica anilor '90 în procesul de exploatare a buteliilor cu gaze lichefiate. Mai exact, furnizorul propune restabilirea activităţii staţiilor de depozitare şi îmbuteliere a gazelor. Solicitarea vine în contextul deflagraţiei produse pe 9 ianuarie, într-un local din apropierea Pieţei Centrale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău", staţiile de depozitare şi de îmbuteliere a gazelor urmează să exercite funcţia de control şi de monitorizare a stării tehnice a buteliilor, inspectări exterioare şi interioare, încercărilor hidraulice la presiunea de probă.

ACC consideră necesar ca în sarcina Inspectoratului Principal de Stat pentru supravegherea tehnică a obiectelor industriale periculoase şi a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să fie restabilită exercitarea funcţiei de control şi supraveghere tehnică a activităţii staţiilor de depozitare şi îmbuteliere a gazelor.

Ca urmare a deflagraţiei din 9 ianuarie, într-un local din apropierea Pieţei Centrale, aproape 20 de persoane au avut nevoie imediată de ajutorul medicilor. Ulterior, trei persoane care au avut de suferit din urma exploziei s-au stins din viaţă.

Source: ipn.md

Keywords:

Apă-Canal , avertizare , gaz , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.