31 january 2016, 10:30 Moldovan reality views 6312
Specialitatea ”Istorie” – primul program de studii de licenţă de la USM acreditat internaţional
31 january 2016, 10:30 Moldovan reality views 6312

Specialitatea ”Istorie” – primul program de studii de licenţă de la USM acreditat internaţional

Facultatea de Istorie şi Filosofie evoluează, începând cu acest an, în plan internațional. Asta după ce specialitatea „Istorie" a Facultății de Istorie și Filosofie a USM a fost acreditată internațional de către Agenția Germană de Asigurare a Calității (AQAS), fiind introdusă în registrul european al specialităților acreditate în spațiul Uniunii Europene. Astfel, specialitatea "Istorie" a devenit primul program de studii de licenţă de la USM acreditat internaţional.

În rezultatul evaluării internaționale, comisia de experţi a AQAS a constatat că programul de licenţă ISTORIE corespunde „Standardelor şi liniilor directoare pentru asigurarea calităţii în Spaţiul European al Învăţământului Superior" (ESG) şi Cadrului European al Calificărilor (EQF).

Comisia de Acreditare a AQAS a decis acreditarea programului de studii de licenţă ISTORIE pentru o perioadă standard de 5 ani cu înscrierea în registrul de programe acreditate internaţional (www.aqas.de).

Source: www.realitatea.md

Keywords:

universitatea , studii , diploma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.