04 december 2016, 10:15 Moldovan reality views 5718
Focul Haric va ajunge şi în acest an în Moldova
04 december 2016, 10:15 Moldovan reality views 5718

Focul Haric va ajunge şi în acest an în Moldova

Focul Haric va ajunge şi în acest an în ţara noastră, pentru a 15-a oară consecutiv. În Joia Paştelui, o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, va merge la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va lua lumina sfântă.

Din delegaţie vor face parte doar slujitori ai bisericii, iar, potrivit secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, în acest an, nimeni dintre politicieni nu va sponsoriza deplasarea în Israel.

Astfel, toate cheltuielile vor fi suportate de către Mitropolia Moldovei. Focul va fi împărţit enoriaşilor în ajunul Paştelui în cadrul slujbei de la catedrala mitropolitană din centrul Chişinăului.

Focul Haric este considerat un miracol. După ce Mântuitorul a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, după rugăciunile preoţilor.

Source: www.publika.md

Keywords:

Focul Haric , Paste , Ierusalim

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.