23 may 2016, 11:30 Moldovan reality views 5157
Spitale din ţară verificate de o comisie ministerială
23 may 2016, 11:30 Moldovan reality views 5157

Spitale din ţară verificate de o comisie ministerială

62 de spitale din ţară sunt evaluate de către o comisie a Ministerului Sănătăţii. Specialiştii urmează să stabilească în ce măsură instituţiile medicale sunt pregătite să facă faţă în cazul unor situaţii excepţionale. Rezultatele controalelor vor fi anunţate la începutul lunii octombrie.

Comisia evaluează instituţiile medicale în funcţie de 151 de parametri, care se referă la durabilitatea clădirilor, calitatea materialelor de construcţie folosite şi gradul de uzură a încăperilor. De asemenea, sunt verificate reţelele inginereşti, sistemele de protecţie împotriva incendiilor şi posibilităţile de gestionare a deşeurilor medicale.

Membrii comisiei examinează şi capacităţile personalului medical de a face faţă unor eventuale situaţii excepţionale.

Verificările sunt efectuate în cadrul unui proiect finanţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. O evaluare similară a fost făcută şi în 2010, în 61 de instituţii medicale. Atunci, experţii au constatat că 41 de spitale au un grad mediu de rezistenţă. Totodată, jumătate dintre instituţii aveau reţele electrice şi apeducte uzate în proporţie de 70 la sută. În acelaşi timp, mai puţin de jumătate dintre spitale erau conectate doar la o sursă de energie electrică sau nu aveau generatoare electrice, iar majoritatea nu dispunea nici de un sistem de stingere a incendiilor.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.