06 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 5882
Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD
06 april 2016, 15:30 Moldovan reality views 5882

Guvernul va acorda un milion de lei familiilor victimelor de la SMURD

Guvernul Filip a anunțat că, familiile victimelor de la SMURD care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Cantemir vor primi un milion de lei.

O decizie în acest sens urmează să fie aprobată la umătoarea ședință a Executivului.

În seara zilei de vineri, trei iunie, corpurile neînsufleţite ale salvatorilor SMURD Iaşi au fost repatriate cu onoruri de către militarii Armatei Naţionale.

Salvatorii morți în accidentul aviatic sînt: comandantul echipajului, comandor Gavril Doru, de 53 de ani, copilotul, căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26. iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne al României din 1 septembrie 2008, doctorul Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa" Iași și Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit în dupăamiaza zilei de joi, doi iunie, într-o pădure din apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir, la o distanță de aproximativ 100 de metri de localitate. Toți membrii echipajului care se aflau la bord au decedat.

Source: today.md

Keywords:

familie , bani , ajutor , victime , elicopter

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.