07 january 2016, 11:00 Moldovan reality views 8124
Republica Moldova pe harta ISIS (Foto)
07 january 2016, 11:00 Moldovan reality views 8124

Republica Moldova pe harta ISIS (Foto)

Gruparea teroristă Stat Islamic a dat publicității o hartă cu zonele cele mai bine controloate de unitățile de acțiune ale grupării.

Zonele ocupate de ISIS fac parte din Europa, Asia și Africa. Aici deține cele mai multe "celule" și pot fi oricînd activate.

Lista a fost dată publicității la doar cîteva ore după atacurile sîngeroase din aeroportul din Istanbul, care include Franța și Turcia.

"Graficul prezentat de jihadiști segmentează teritoriile în 3 secțiuni, unele de control major, altele pe care ISIS le controlează moderat și a treia categorie cu o prezență mai slabă a celulelor secrete", scrie stiripesurse.ro, care citează Mirror.co.uk.

Celulele teroriste împînzesc mai multe state din vestul Europei, potrivit propagandei ISIS: Germania, Franța, Marea Britanie, Spania. Alte zone cu risc maxim de atac din partea jihadiștilor sînt Turcia și Rusia.

Riscul este ceva mai scăzut în Italia, Suedia, Serbia și Grecia și la un nivel moderat în Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar și Bulgaria și Romînia. Şi Republica Moldova este colorată cu galben pe această hartă, semn că ţara noastră se află sub risc mediu.

Cea mai slabă prezență ISIS s-ar manifesta în Polonia, Cehia și țările baltice.

Source: www.publika.md

Keywords:

terorism , harta , riscuri

Comments

 (1)
  • #1 user Reply Quote selected
    Нам нужно больше сторить кебабных, кальянных и принмать беженцев что бы риск уменьшился?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.