07 june 2016, 10:25 Moldovan reality views 4565
Moldova şi Italia au reluat negocierile privind Acordul de reglementare a transportului
07 june 2016, 10:25 Moldovan reality views 4565

Moldova şi Italia au reluat negocierile privind Acordul de reglementare a transportului

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc şi ministrul italian al Infrastructurii şi Transporturilor, Graziano Delrio, au reluat discuţiile cu privire la ratificarea Acordului comun privind reglementarea transportului internaţional auto de pasageri şi mărfuri. Documentul urmează să intre în vigoare pînă la sfîrşitul acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă, printre prevederile Acordului sunt: accesul pe piața serviciilor a operatorilor de transport, înlăturarea transporturilor ilicite, transportarea persoanelor prin intermediul serviciilor regulate în siguranță și monitorizarea acestora.

În context, ministrul italian și-a exprimat susținerea și promovarea Acordului în Parlamentul Republicii Italiene și asigurarea votului necesare pentru ratificarea Acordului.

La rândul său, Iurie Chirinciuc a adus mulțumiri pentru reluarea negocierilor precizând garantarea dezvoltării relațiilor de prietenie.

O delegație a Republicii Moldova se află la Roma în perioada 4-5 iulie 2016. Scopul vizitei este dezghețarea procesului de negocieri cu privire la ratificarea Acordului comun privind reglementarea transportului internațional auto de pasageri și mărfuri, ratificat în anul 1997 de către Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Keywords:

Italia , negociere , transport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.