28 july 2016, 16:10 Moldovan reality views 3688
Moldova va obține de la BM încă 10 milioane de dolari
28 july 2016, 16:10 Moldovan reality views 3688

Moldova va obține de la BM încă 10 milioane de dolari

Banca Mondială (BM) va aloca Republicii Moldova încă 10 milioane de dolari pentru finanțarea proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova", relatează NOI.md.

Acest lucru este prevăzut în cel de-al doilea acord financiar între Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (parte a Grupului Băncii Mondiale), în vederea realizării proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova", semnat la Chișinău la 8 iulie 2016. Proiectul de lege privind ratificarea acestuia a fost aprobat de Guvern.

Acordul prevede alocarea unui împrumut de 10 milioane de dolari. Banii vor putea fi accesaţi de agricultorii din Moldova în scopul sporirii competitivității sectorului agroalimentar prin consolidarea managementului siguranței alimentelor, creșterea productivității terenurilor prin gestionarea lor durabilă.

De asemenea, sumele vor fi destinate îmbunătăţirii managementului proiectelor și acordării de compensații pentru majorarea vînzărilor. Documentul prevede, totodată, susţinerea dezvoltării sectoarelor apicol şi de colectare-procesare a laptelui.

Grupurile de producători vor putea depune cereri pentru mai multe granturi consecutive, în limita plafonului maxim de 350 de mii de dolari.

Proiectul urmează să fie implementat în perioada 1 septembrie 2016 – 30 iunie 2019.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.