16 december 2016, 12:00 Moldovan reality views 4683
Va fi interzisă construcţia blocurilor locative pe terenurile de sport
16 december 2016, 12:00 Moldovan reality views 4683

Va fi interzisă construcţia blocurilor locative pe terenurile de sport

Construcţia blocurilor locative şi a altor clădiri pe terenurile de sport ar putea fi interzisă.

Acestea sînt amendamentele la lege propuse joi în Parlament de mai mulţi deputaţi.

Deputatul democrat Dumitru Diacov susţine că amendamentele trebuie adoptate, deoarece în localităţile din Moldova toate stadioanele mari sînt vîndute companiilor de construcţii private. În acelaşi timp, stadioane noi nu se construiesc.

"De asemenea, această problemă se referă mai ales la Chişinău. Aici terenurile de sport dispar unul după altul. Îndeosebi cele amplasate în curţi şi lîngă şcoli. În capitală şi aşa e puţin loc unde se poate face sport. Totul este construit cu blocuri. Trebuie să ne gîndim la viitoarea generaţie şi să interzicem astfel de construcţii", a spus Diacov.

Deputatul liberal Lilian Carp a menţionat că în Chişinău sînt înregistrate oficial doar 11 stadioane. Potrivit lui, autorităţile trebuie să facă o revizie şi să introducă într-un registru special toate stadioanele atît din capitală, cît şi din alte localităţi.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.